Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فارس‌من خبرگزاری فارس، جمعی از کارکنان شرکت‌های توزیع کشور، با ثبت سوژه‌ای در فارس من در نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی خواهان آن شده‌اند که وزارت نیرو سالانه تعدادی مجوز برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به قراردادی صادر نماید تا این نیروها پس از گذراندن مراحل گزینش با توجه به سابقه کار بتوانند از مزایا و حقوقی یکسان استفاده نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در بخشی از نامه ثبت‌کننده و حامیان این سوژه آمده‌است: جمعی از کارکنان شرکت های توزیع  کشور، تقاضا داریم با تصویب قانون تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به قراردادی و عقد قرار داد مستقیم شرکت توزیع با نیروها به استثمار حقوق کارگران توسط پیمانکاران پایان داده شود و با تبدیل وضعیت، امید و دلبستگی کارگران شرکتی زحمت‌کش به برقراری عدالت توسط دولت مردان احیا شود.

حسینی ثبت کننده سوژه مذکور یا اشاره به خصوصی‌سازی‌ در وزارت نیرو گفت: شرکت‌های توزیع از زیرمجموعه وزارت نیرو است که شرکت توانیر به عنوان یکی از شرکت‌های مادر در وزارت نیرو است. در وزارت نیرو دو شرکت آب و برق به طور تخصصی از سال ۸۷ از یکدیگر جدا شدند. شرکت توانیر، صنعت برق و آب به نام شرکت مادر آبفا تعریف شد. وظایف توانیر شامل تولید، انتقال و توزیع برق است. شرکت‌هایی نیز به وجود آمدند که زیرمجموعه شرکت توانیر قرار می‌گیرند که به طور مستقیم با وزارت نیرو در ارتباط هستند.

 

وی افزود: شرکت تولید مسئول نیروگاه‌های کل کشور و در بحث انتقال نیرو فعال است، برق منطقه‌ای که ایستگاه‌های برق زیرمجموعه آن قرار دارد و شرکت توزیع که شامل اداراتی می‌شود که در همه استان‌ها قرار دارند و بیشترین حجم خدمات در شرکت توزیع است چون به برق‌رسانی مردم مرتبط است. شرکت توزیع خدماتی است و از سال ۱۳۸۶ وارد فاز خصوصی‌سازی شدند. 

 

این مخاطب فارس من با این توضیح که قسمتی از شرکت‌های توزیع واگذار شد‌است، تصریح کرد:  این واگذاری از طریق سهام و اوراق مشارکت بود. ابتدا حدود ۵۰ درصد شرکت به شرکت‌های تو در تو واگذار شد که نهایتاً به دولت می‌رسیدند. همه استان‌ها و شهرها شرکت توزیع دارند که نه به صورت واقعی مستقل باشند، بلکه مدیرعامل توسط وزیر نیرو و هیأت مدیره از کارکنان انتخاب می‌شوند. این شرکت‌ها به نام شرکت‌های خصولتی از سال ۸۶ آغاز به کار کردند که از برق منطقه‌ای جدا شدند و به صورت نیمه خصوصی فعالیت می‌کنند. از همان موقع برای کارهای خدماتی مثل تعمیرات و نگهداری شبکه برق، کارکنان به مرور زمان بازنشست شدند و این شرکت‌های با پیمانکارهای واسطه‌ای قرارداد بستند و نیرو گرفتند. 

حسینی اضافه کرد: حقوق کارکنان شرکتی و قراردادی به پیمانکار پرداخت می‌شد و قرارداد به صورت شرکتی و هر ساله بود که امنیت شغلی درستی نداشت. قبل از ۸۶ نیروهایی که به صورت رسمی فعال بودند تبدیل به قرارداد دائم و قرارداد موقت شدند و در کنار آنها نیروهای شرکتی هم فعالیت می‌کردند. اما حقوق و مزایای نیروهای قراردادی و شرکتی بسیار متفاوت بود. نوع قرارداد هم مستقیم با شرکت توزیع بسته می‌شد. ابتدا بعد از چند سال نیروهای شرکتی تبدیل وضعیت شده و به نیروهای قراردادی تغییر می‌یافتند. از دوره دولت یازدهم و سال ۹۴ تبدیل وضعیت متوقف شد و با آزمون‌های سراسری جذب می‌شدند. اینها اول مجوز از سازمان امور استخدامی می‌گرفتند، اما شرکت‌های پیمانکاری هم از نیروهای خارج از این مجموعه جذب نیرو داشتند. 

 

وی با اشاره به اینکه نیروهای قراردادی سال‌های بسیاری را در شرکت توزیع کارکرده ‌بودند: تصریح کرد: نیروهای قراردادی که سال‌های بسیاری فعالیت کرده‌بودند دیگر نمی‌توانستند در جاهای دیگر کار کنند و صرفاً از طریق آزمون می‌توانستند تغییر وضعیت پیدا کنند اما مشکلاتی در این زمینه وجود داشت از جمله  سن آنها با مشکلاتی روبه‌رو می‌کرد. 

 

این نیروی شرکتی توانیر گفت: اکنون پس از این سالها مشکلات بزرگترین به وجود آمده که از جمله آن می‌توان به انباشت نیرو، نیروهای حجمی و عدم تغییر تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی نام برد. در این سال هم ما زیاد مراجعه کردیم، مشکلات را گفتیم، کسی که سابقه پانزده سال دارد باید تبدیل وضعیت شود، ولی در جواب گفته می‌شد مجوز را باید وزارت نیرو بدهد، چون شرکت توزیع مستقل شده است. 

 

حسینی اظهار داشت: به وجود آمدن شرکت‌های خصولتی موجب آن شد که بین وزارت نیرو و شرکت توزیع پاسکاری شود. تعداد نیروهای شرکتی، شرکت توزیع در کل کشور شاید به اندازه یک اداره آموزش و پرورش هم نباشد. در سالهای اخیر، نیروهای شرکتی هم اضافه شدند. طبق آمار شرکت توانیر حدود ۲۱ هزار نفر در کل کشور با سابقه‌ای متفاوت تا پانزده سال نیرو وجود دارند. 

 

وی پیشنهاد کرد: وزارتخانه‌ها هر ساله تعدادی مجوز برای تبدیل وضعیت کارکنان خود دریافت می‌کنند، ولی شرکت توزیع چون مستقیم نیست، جذب نیرو ندارد. درخواست این است که قرارداد نیروهای شرکتی قرارداد مستقیم با شرکت توزیع شود تا از نظر حقوقی همسان‌سازی شود. پیشنهاد این است که نیروها براساس سابقه و گزینش هر ساله براساس نیاز تبدیل وضعیت شوند تا از لحاظ قرارداد و حقوق تبعیضی وجود نداشته باشد. ما نیرویی داریم که سه سال سابقه دارد و ۱۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرد، ولی نیرویی وجود دارد که با ۱۰ سال سابقه ۳ میلیون تومان حقوق می گیرد. ما خواهان عدالت در پرداخت حقوق و مزایا هستیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شرکت توزیع تبدیل وضعیت فارس من خبرخوب خبرگزاری فارس نیروهای شرکت برق شرکت برق اداره برق نیروهای شرکتی نیروهای قراردادی شرکت های توزیع نیروهای شرکتی کارکنان شرکت تبدیل وضعیت شرکت توانیر وزارت نیرو شرکت ها فارس من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۸۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارکنان برق بخش آبپخش تقدیر شد

مدیر امور توزیع برق نواحی شهرستان دشتستان در حاشیه این برنامه در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پرسنل اداره در خدمات رسانی، پایداری شبکه برق و در ارتقا شاخص‌های شرکت توزیع در سال ۱۴۰۲ جهت رضایت مندی مشترکین و گذر از پیک بار نقش بسزایی داشتند.

رئیس اداره برق بخش آبپخش نیز اظهار داشت: اردیبهشت هر سال همواره یادآور خدمات بی وقفه و شبانه روزی کارگرانی است که با سخت کوشی و ایمان عظیم در جهت خدمت رسانی جامعه لحظه‌ای درنگ نکرده و همواره در قبال مسئولیت‌های سنگین خویش پاسخگو بوده اند و در راستای این امر، در شکوفایی و بالندگی کشور خالصانه و صادقانه گام برداشته و همواره در هر زمان و هر مکان در سطح بخش در سرما و گرما حتی در روزهای تعطیل برای تأمین برق مطمئن و پایدار بخش آبپخش برای مردم انجام می‌دهند.

مجید نوبخت از مدیر امور توزیع برق نواحی شهرستان دشتستان جهت تقدیر از پرسنل تشکر کرد و افزود: این اداره تمام تلاش خود را در سال جهش تولید با مشارکت مردم در دستورکار قرار داده تا امسال بتوان با همکاری مردم عزیز بخش آبپخش خدمات مطلوب‌تری ارائه نماید

وی گفت: برق رسانی به ۳۱ نقطه و همچنین اصلاح و رفع ضعف ولتاژ چهار دستگاه ترانس در سطح شهر در مرحله تحویل مسیر و در حال حفاری است.

نوبخت اظهار داشت: در دولت کار و فعالیت لحظه‌ای درنگ نخواهیم کرد.

کد خبر 6094712

دیگر خبرها

  • کارکنان برق بخش آبپخش تقدیر شد
  • عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان
  • افتتاح کنفرانس بین‌المللی توزیع نیروی برق در زنجان
  • ۱۰۰ درصد شبکه های توزیع نیروی برق خراسان شمالی ایمن شد
  • کشف ۸ دستگاه ماینر غیرمجاز در روستای دودهک دلیجان
  • بیشترین حضور شرکت‌های خصوصی در شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم رقم خورد
  • حمایت از احداث واحد‌های مسکونی در محدوده کارخانجات بزرگ فارس
  • حمایت از احداث واحد‌های مسکونی در محدوده کارخانجات فارس
  • مهارت آموزی کارکنان وظیفه در استان
  • نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود